Nye metallband i Norge

Nye metallband i Norge

Norge – herregud hva er det vi ikke får til! Det ruver over store høyttalere fra konsertarenaen, og vi elsker det. Hard metal, soft metal, death metal, pompøs metal, rock, nu metal. Alt som rocker liker vi og spiller vi. Mer enn gjerne. Deretter blander vi det med artister og band fra hele verden og skaper de heftigste minnene og gjensidig fellesskap.

Norsk metall utvikler seg stadig, selv om erfarne band holder koken like godt. De har plutselig blitt gamle, og opp kommer nye, friske band som rocker i hver en by og bygd. Mange har allerede tatt kofferten og trommesettet til andre land. Her er en liste over nye norske metallband.

Mindtech – ny innpakning

Mindtech er et nytt prosjekt med progressive rock. Kan minne noe om Seigmen, med en sår og skjør vokal, eksentriske trommeslag og rytmiske gitarsoloer. Frontfigur Lasse spiller i andre band som Circus Maximus og Tritonus.

Ihsahn

Det er fra de gamle man skal ha det, og Ihsahn er et enmannsband bestående av Vegard S. Tveitan, tidligere Emperor. Dyster, instrumentell og eksperimentell, er dette grim-vokalt og urnorsk metall. Musikk i samtids-ånd blandet med tusenårs-netter og tykk skog.

Leo

Leo Morcchelioli er en musiker som har dukket opp av den berømte flosshatten. Ingen kjente til han før han la ut musikken sin på Youtube. Etter over 50 millioner nedlastninger i løpet av en måneds tid, har denne nu metall kisen gjort noe ikke mange andre har klart før ham. Konseptet hans med Frog Leap Studios er like enkelt som det er genialt. Covering av kjente låter som Hello og Despacito. Men så spiller han også alle instrumentene selv, og synger. Hør hans versjon av Sultans of Swing og inspirasjonen fra Sepultura.

Acârash

Dette er et relativt nytt metalband som spillet såkalt okkult doom metall. Med base i Oslo er denne gruppen etterkommere av Dimmu Borgir og Satyricon. Tungt, dystert og meget hardt. Er det noe mer man trenger for en aften med metall? Metall er livet, og det kombinerer alt vi er glade i, humor, skrekk og okkultisme. Gjør som Leo eller mange andre, start din egen kanal som du kringkaster for hele verden.